Îți dorești să te cunoști mai bine și să fii mai conștient(ă) de alegerile din viața ta? Acest exercițiu este menit să te conducă într-o călătorie în care vei înțelege mai bine felul în care percepi angajamentul, atât față de propria persoană, cât și față de ceilalți. Urmărind subiectele alese de Lise Bourbeau în cartea sa „Un an de conștientizări” vei ajunge să te descoperi și să trăiești în armonie cu propria persoană. Tot ce trebuie să faci este să îți iei 5-10 minute pe zi, timp de șapte zile, pentru a răspunde la întrebările prezentate mai jos și pentru a reflecta la propriile acțiuni. Te angajezi să iei parte la acest proces? Pregătește o agendă și adu-ți aminte să notezi parcursul tău. Unele întrebări te vor face să îți dorești să aprofundezi anumite subiecte. În acest context, te invit să mă contactezi a programa un parcurs de dezvoltare personală. Mă poți contacta la adresa [email protected] sau aici pe pagină.

Ești pregătit(ă)? Să începem!

 

Ziua 1:

Astăzi te invit să îți aduci aminte despre importanța artei de a te angaja, adică de a te lega de ceva sau de cineva făcând o promisiune sau o înțelegere cu tine însuți sau cu ceilalți. A lega relații bazate pe angajament dă sens vieții noastre. Îți propun astăzi să îți iei un timp în care să te gândești care sunt domeniile în care ai cele mai mari dificultăți în a te angaja. Poate este vorba despre o sarcină de serviciu pe care tot amâni să o faci, sau despre un plan personal pe care l-ai evitat până acum. Descoperă care sunt aceste angajamente și notează-le într-o agendă.

 

 

 

 

 

Ziua 2:

Astăzi te invit să îți dedici câteva minute pentru a-ți aminti, în măsura în care este posibil, care sunt angajamentele luate atât față de propria persoană cât și față de ceilalți, în ultimele câteva luni. Câte dintre acestea au fost respectate și câte nu? La ce ai decis să renunți? Cum te simți în ambele cazuri?

 

 

 

 

 

 

Ziua 3:

Astăzi te invit să te oprești pentru o clipă și să îți aduci aminte cât mai multe dintre angajamentele pe care le-ai luat față de ceilalți în ultimele luni. Le poți nota pe o hârtie și marca și diferenția pe cele duse la bun sfârșit și pe cele pe care nu le-ai onorat până acum. Acum, având această listă în față gândește-te care sunt angajamentele ținute și neținute și cum te simți în ambele situații.

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 4:

Astăzi te invit să conștientizezi că un angajament trebuie luat din dragoste, și nu din teamă. Având acest lucru în minte, poți recunoaște că angajamentele luate din teamă sunt mult mai greu de ținut. Descoperă și notează care sunt temerile care te-au forțat să te angajezi până acum.

 

 

 

 

 

Ziua 5:

Astăzi te invit să îți dedici câteva minute pentru a realiza că a te angaja să faci o acțiune sau a renunța să faci o acțiune este un gest de dragoste față de propria persoană și nu ar trebui să simți, în astfel de momente, nici teamă, nici rușine sau vinovăție. Identifică nevoile tale aici și acum și notează angajamentele respectate și pe cele neîndeplinite în ultimele luni. Având această listă în față, gândește-te care sunt sentimentele și temerile care te motivează să îți onorezi anumite angajamente sau să nu le ții.

 

 

 

 

 

Ziua 6:

Astăzi te invit să treci în revistă parcursul tău până acum. Gândurile legate de atașament pe care le-ai notat de-a lungul acestei săptămâni. Cel mai adesea aceste gânduri și temeri pot avea rolul de a ne proteja de pericolul de a fi răniți. Astăzi, ai încredere că poți avea grijă de tine și singur(ă) și că ești capabil(ă) să iei cele mai bune decizii pentru tine. Cum te simți acum, acceptându-ți propriile temeri?

 

 

 

 

 

Ziua 7:

Astăzi te provoc să iei decizia de a te angaja în diverse domenii din viața ta, bazându-te doar pe ceea ce îți dorești tu cu adevărat. Îți aduci aminte că te poți dezangaja oricând din orice promisiune care nu îți aduce bucurie și împlinire, pregătit în aceeași măsură să își asumi consecințele. Stai în liniște câteva minute, cu gândurile tale, și întreabă-te: ce decizii iau acum, în ceea ce mă privește pe mine și în ceea ce-i privește pe ceilalți, astfel încât să mă simt împăcat(ă) cu mine însumi?

 

 

 

Vrei să stabilești propriile obiective de dezvoltare personală? Află mai multe detalii despre acest proces aici.