Cum să folosești timpul în care te afli în izolare pentru a te dezvolta personal, dar și pentru a crea experiențe pline de semnificație?

În această perioadă îți propun un exercițiu care să te ajute să te descoperi, să ai o relație mai bună tu cu tine, să explorezi care sunt trăirile tale emoționale și care sunt resursele tale interioare și exterioare care te ajută să depășești orice obstacol.

Așa că iată ce îți propun. Găsește un loc în casa ta unde să te simți confortabil, așează-te și asculta respirația ta. Ia o pauză de la știri, de la frici și de la excesul de informație și fă-ți curaj să faci o schimbare din interior spre exterior. Privește în jur și observă casa ta. Conștientizează cât de norocos poți să fii să ai un acoperiș deasupra capului. Încearcă să te conectezi cu momentul în care planificai să te muți în această locuință. Poți să simți entuziasmul cu care visai să te muți? Îți mai aduci aminte cum planificai să așezi fiecare lucrușor la locul lui pentru ca spațiul să devină cât mai personal? Te invit să faci o călătorie prin toate încăperile casei tale, să vizualizezi momentele frumoase petrecute în acest spațiu, întâlnirile cu familia sau cu prietenii sau momentele pe care ți le-ai dedicat ție. Acum ai timp să te bucuri de acest spațiu în care îți petreci viața.

Încet, îndreaptă-ți atenția către lumea ta interioară, către sentimentele tale, către gândurile tale. Poți să închizi ochii și să îți închipui că viața ta este asemenea unei case pe care o privești cu atenție. Unele camele sunt mai îngrijite, altele au dulapuri răscolite (poate de amintiri), altele au biblioteci și cărți pline aventuri nemaivăzute. Găsești un spațiu pe care nu l-ai mai vizitat de mult. O încăpere unde este nevoie de ordine, o încăpere pe care poate nu ai mai aerisit-o de mult. Îți faci curaj și te gândești să explorezi acest spațiu, să vezi ce emoții și gânduri îți transmite, care sunt fricile și durerile ascunse. Analizează-le cu atenție, apoi aerisește această cameră și conștientizează faptul că a privi, a recunoaște și a vorbi despre aceste camere ale sufletului tău te va face mai puternic. Te simți eliberat și recunoscător pentru momentele prin care ai trecut, deoarece ele te-au format să fii omul care ești astăzi. Părăsești această cameră și călătorești prin casa sufletului tău. Ai multe amintiri și simți bucurie. Te reconectezi cu tine, cel conștient, empatic, plin de resurse și valori și revii în contact cu propriile tale simțuri. Tragi aer în piept și te întorci în locuința ta. Te afli într-un spațiu sigur și te simți mai aproape de tine și de nevoie tale.

Te ivit să folosești acest timp de izolare pentru a afla în ce relație ești tu cu tine, care sunt aspectele vieții tale pe care le-ai îmbunătăți, ce ți-ar aduce bogăție sau te-ar ajuta să te accepți așa cum ești tu, aici și acum? Ia legătură cu oamenii dragi pe care i-ai uitat de mult și ai vrea să îi reauzi, fă mai multe activități care să te ajute să rămâi conectat cu propria persoană, construiește amintiri plăcute și păstrează-ți optimismul.

Citește știrile și informații din surse sigure, oficiale și alege să rămâi informat. Însă nu lăsa ca aceste informații să îți hrănească fricile, ci alege un echilibru interior și nu uita, omul se transformă în cele mai mari perioade de criză pentru că i se oferă ocazia de a deveni cea mai bună versiune a sa.

Dacă ai nevoie de suport, programează o întâlnire online printr-un mesaj aici sau la numărul de telefon 0731 446 448. Trimite acest exercițiu unui prieten căruia simți că i-ar fi de folos și împărtășiți această experiența împreună. ?