Campania Izolează Violența (www.izoleazaviolenta.ro) este realizată de Cheil | Centrade în colaborare cu Asociația ANAIS, cu scopul de a ajuta femeile victime ale violenței care, datorită situației de izolare la domiciliu cauzată de pandemia cu COVID-19, se află în permanență alături de partenerul abuziv iar viețile lor sunt supuse riscului. În calitate de psihoterapeut, am avut ocazia să mă implic în implementarea acestui proiect.

Distanțarea socială previne răspândirea virusului COVID-19, dar favorizează, în același timp, perpetuarea unui virus la fel de perfid în casele românilor – violența domestică, un fenomen care crește exponențial cu fiecare săptămână nouă de carantină în care victimele sunt nevoite să stea mult mai mult timp împreună cu agresorii.

Conform Eurostat, peste 55% din populaţia României trăiește în acest moment în spații supra-aglomerate, un factor ce agravează fenomenul violenței domestice. Totodată, aproape un milion de români vor intra în șomaj tehnic și, pe măsură ce dificultățile economice se vor accentua, greutățile și lipsurile rezultate vor spori tensiunea de acasă, amplificând astfel comportamentul abuziv.

Campania #IzoleazăViolența lansată de Asociația ANAIS trage un semnal de alarmă în acest sens și vine în sprijinul victimelor prin intermediul platformei www.izoleazaviolenta.ro care centralizează informații utile și consultanță de la colaboratorii de specialitate ai asociației. Astfel, victimele şi rudele lor au acces la informații privind servicii de intervenție, servicii medicale și sociale, sfaturi de natură juridică și sfaturi practice extrem de utile în contextul izolării obligatorii la domiciliu. Platforma include și mesaje de încurajare din partea femeilor care au reușit să scape cu bine din diverse scenarii de violență sau relații toxice.

Asociația ANAIS este o organizație nonprofit ce vine în sprijinul victimelor violenței, oferind suport acestora. Mai multe detalii despre Asociație, puteți afla accesând următorul link: https://www.asociatia-anais.ro/home 

Pentru a urmări campania #IzoleazăViolența, vă invit să accesați: https://www.izoleazaviolenta.ro/ 

Întreaga campanie #IzoleazăViolența a fost realizată prin efortul pro bono al echipei formată din:

Cheil Centrade

Executive Creative Director: Mihai Gongu

Group Creative Director: Roxana Niță

Art Director: Victor Trifan

Copywriteri: Robert Ghiță, Alexandru Iliescu

3D Designer: Marijus Pudar

AV Director: Monica Garbur

Senior Account Manager: Ana Maria Rădulescu

Client Service Director: Carmen Miruță

Head of Development: Andrei Popescu

Digital Project Manager: Cosmin Slăbescu

Chainsaw Europe

VFX Editor: Dragoș Tănase

Sound Designer&Editor: Andrei Vasilache

Producător: Raluca Iuteș

Actori

Alex Tihuț, Dana Tapalagă, Radu Bânzaru, Mathea Ghinea

Asociația ANAIS

Președinte: Carmen Nemeș

Avocat și Vicepreședinte: Giulia Crișan

Director Executiv: Mihaela Mangu

Psihoterapeut: Adela Szenteș

Asistent social: Petruța Ștefănică

Asistent social: Roxana Călin

Colaboratori: Psiholog Ligia Moise